Bedrijfsarts

GEZOCHT: Initiatiefrijke Bedrijfsarts bij wie de curatieve klok preventie tikt

Zit preventie integraal opgesloten in uw denken en doen als bedrijfsarts? Kunt u op heldere wijze stelling nemen in het onderscheid tussen ziekte/gebrek versus niet ziekte, waarna u medewerker en werkgever op zorgvuldige en overtuigende wijze over effectieve vervolgstappen adviseert? En bent u daarbij gericht op mogelijkheden en oplossingen? Dan ben u de bedrijfsarts die Arbo Active zoekt!

Functie

Als bedrijfsarts vervult u voor een vast aantal klanten binnen een kernbehandelteam de cruciale rol bij de objectivering van het verzuim – is er sprake van ziekte/gebrek of niet-ziekte – en bent u adviserend initiator van de meest effectieve vervolgstappen voor werkhervatting. Vanuit de overtuiging dat preventie wezenlijk bijdraagt aan verzuimreductie en duurzame inzetbaarheid, maakt u leefstijlthema’s standaard bespreekbaar in uw spreekuren en de contacten met de werkgever. U combineert de vrijheid en autonomie van uw expertrol met een proactieve samenwerking met de andere teamleden (zoals een casemanager, medisch adviseur, verzekeringsarts, arbeidsdeskundige) en externe kerndeskundigen. Op basis van individuele verzuimdossiers deduceert u afdelings- of organisatiebrede trends en oplossingsrichtingen, waarover u de klant strategisch adviseert. Dankzij u wordt er via een integrale aanpak niet alleen gestuurd op minder verzuim en schadelastbeperking, maar juist ook op goede arbeidsomstandigheden en duurzame inzetbaarheid.

Organisatie

Als nieuwe collega bij Arbo Active maakt u deel uit van een team professionals dat handelt vanuit de visie: gezondheid is een waarde, verzuim is een keuze. Een organisatie kan dankzij gezonde medewerkers haar doelstellingen realiseren en gezondheid stelt het individu in staat om zich te ontplooien. Vanuit een geloof in veerkracht en zelfregie op gezondheid faciliteert Arbo Active werkgevers en individuele medewerkers bij het verkrijgen van inzicht en het realiseren van gedragsverandering. De ambitie is het creëren van een werkomgeving bij klanten met gezonde, gelukkige mensen die duurzaam inzetbaar zijn. Hierbij wordt nauw samengewerkt met collega’s van andere onderdelen van Active Health Group.

Uw profiel

Het Arbo Active team zoekt een initiatiefrijke, deskundige en betrokken collega die hem versterkt qua kennis, handelen en mentaliteit. De ideale nieuwe bedrijfsarts:

  • Is proactief, oplossingsgericht, zorgvuldig, organisatiesensitief, flexibel en praktisch in denken en doen.
  • Combineert zijn ruime ervaring en deskundigheid als geregistreerd bedrijfsarts met toegankelijkheid en tact.
  • Kan mondeling en schriftelijk op positieve wijze gedrag beïnvloeden van zowel medewerker als werkgever en stuurt binnen organisaties op delicate wijze op een integrale aanpak van verzuim en preventie.
  • Houdt ervan om onderdeel uit te maken van een team, mee te denken met de klant en de eigen organisatie.
  • Is in bezit van een geldig rijbewijs (B).

Arbo Active biedt

Als nieuwe collega biedt Arbo Active u:

  • Een waardevolle functie waar u al uw expertise en ervaring kwijt kunt om bij een vast aantal klanten integraal het verschil te maken op het gebied van curatie en preventie.
  • Een prettige intercollegiale samenwerking binnen een multidisciplinair behandelteam met waardering voor ieders kennis en kunde, ruimte voor nieuwe ideeën en humor.
  • Deskundigheidsbevorderende bijeenkomsten met collega bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en medisch adviseurs, zowel op landelijk als regionaal niveau.
  • Een inspirerende werkomgeving bij een landelijk werkende en groeiende middelgrote organisatie waar u zelf de regie op uw gezondheid en geluk kunt pakken.
  • Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket inclusief jaarlijks opleidingsbudget.

Wij zijn flexibel in het aantal uren en de startdatum van het dienstverband. Het regionaal werkgebied stemmen wij af op uw woonplaats.

Solliciteren

U kunt uw CV en motivatie mailen naar info@activehealth.nl t.a.v. Ilona Makatita.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Bel naar 010-2866585. De consultants van het Werving & Selectie team beantwoorden met plezier uw vragen over deze vacature.